Afbramen van uw producten

Als verdere bewerking op uw metaal kunnen wij uw producten ontbramen. Dit is het verwijderen van oneffenheden en scherpe randen op metalen producten. De bramen zijn kleine stukjes metaal die aan het oppervlak van het plaatwerk worden geplakt, meestal rond de snijranden. 

De Timesaver biedt voor een breed scala aan materialen een randafrondings- en afwerkingstechnologie. Wij beschikken over twee afbraammachines van Timesavers.
De 32 serie is geschikt voor het afbramen van RVS en Aluminium met een max. breedte van 1100mm. De 22 serie wordt enkel gebruikt voor het afbramen van staalproducten waarbij de max. breedte 600mm is.

Waarom is het ontbramen van plaatwerk nodig?
– Bramen zien er niet professioneel kwalitatief uit;
– Kans op lichte verwondingen van montagepersoneel door scherpe bramen;
– Bramen kunnen bij montage problemen veroorzaken door een verkeerde montage;
– Bramen vormen een risico voor het goed functioneren van de installatie waarin ze worden geplaatst. Zoals de schade die een braam op den duur kan veroorzaken bij een draaiende motor, door wrijving en corrosie;
– Bramen veroorzaken problemen tijdens de nabewerking met bijvoorbeeld coating. Aan de scherpe kant zal de laagdikte dunner zijn dan elders, met alle gevolgen van dien.

vraag offerte aan

Zoekt u een specialist in metaaltechniek en de bewerking hiervan?
Vraag dan hier uw offerte aan of mail ons. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

adres

Krola

Ossendijk 43

7679 VD Langeveen

Contact

Telefoon